Uuden ajanlaskun alku

 Kategoria Blogi

Sain vihdoin tänään torstaina 1. kesäkuuta 2017 niin hyvän opastuksen nettisivujen ylläpitoon, että rohkenen aloittaa blogin Siukosetin nimissä. Kiitos kärsivällisyydestä opettajani Kimmo Niemi Visual Fridaystä Vaajakoskella!

Villa Sarritin tomera emäntä Helena puhdistaa parhaillaan alpakanvillaa kodinhoitohuoneessamme. Paine on kova, jotta hän saisi eläinten koko vuoden tuotannon valmiiksi yhdellä kertaa.

20170530_182132

Alpakkamaailman monitoimimies, eläinlääkäri Chris Williams Australiasta hoiti kerinnän ammattitaitoisesti ja nopeasti. Pussukat viedään 18.6. kehräämöön Salon Matildaan. Se on Suomen ainoa alpakanvillaan erikoistunut kehräämö.  http://www.ruukinkehraamo.fi/fi/kehraamo/

Helena toimii yhteistyössä Uuraisilla sijaitsevan Tourulan tilan Anu Vanhalan kanssa.   http://www.tourulantila.fi/

Kaikki kahdeksan ja puoli eläintä ovat Anun luona odottamassa kesälaitumia Toivakassa. Keitä niistä tulee tänne ja minne ne sijoitetaan, on vielä ratkaisematta.  Julkisia esittelyjä on luvassa 1. heinäkuuta Toivakan markkinoilla ja 8.–9. heinäkuuta Titityyn järjestämillä Neulefestareilla Toivolan Vanhalla Pihalla Jyväskylässä. http://www.titityy.fi/kurssit-ja-tapahtumat.html

Puoli eläintä? Se tarkoittaa, että Helena ja Anu omistavat puoliksi upean oriin, Danten.

Kennel Easefulin uutisista on luettavissa Ajankohtaista-palstalla. Voin lisätä oman kokemukseni huhtikuiselta astustusmatkalta Oulunsaloon. Siitä syntyi oikea seikkailu, kun ajoin navigaattorin ohjeiden mukaan oikean nimiseen osoitteeseen, mutta 50 kilometriä harhaan väärään kuntaan. Oli muitakin yksityiskohtia, jotka eivät menneet putkeen. Vaikeuksista on selvitty, ja toivon mukaan Kepa odottaa pentuja.

Siukin Sanomat viettää hiljaiseloa. Yhtään tilausta tai omaa työtä ei ole painamassa arkea tai juhlaa. Puusuksia Suomesta -kirja imi voimani aika loppuun. Sen vuoksi on syytä rauhoittua ja kasvattaa perunoita.

Olenkohan jo ihan oikeasti eläkkeellä?

Siukosetissä elämme uuden ajanlaskun alkua. Siitä dokumentiksi jälkipolville jää urani ensimmäinen digiblogikirjoitus.

timo-siukonen

 

 

 

 

Uusimmat jutut