Tietokirja tekoälystä

 Kategoria Siukin Sanomat

Vuodet 2018–2019 ovat olleen Siukin Sanomille ennätyksellisen työteliäitä ja antoisia. Painettu sana näyttää sittenkin kestävän digiaikakauden tuottamia paineita. Hienoa! Käsissä hypisteltävä kirjat ja lehdet ovat jotain aivan muuta kuin ruudulla vilahtava klikkiuutinen. Niiden kanssa voi viipyillä ja niihin voi palata. Kuka nyt kaikkea lukemaansa jaksaa muistaa.

Alkuvuodesta 2019 olen saanut työstää kuutta kirjaa. Suuri ilonaihe oli tietokirjani Mitä tulisi tietää tekoälystä valmistuminen. Käsikirjoituksen viimeistely ja taitto venyivät tammikuun alkuun ja vihdoin perjantaina 22. helmikuuta postista tuli ilmoitus, että kirjapaketit ovat noudettavissa postista.

 

     

 

Viisi muuta kirjaa

Yhtä aikaa tekoälykirjan kanssa olen taittanut Lajusten sukukirjaa sukuseuran toimeksiannosta. Taittotiedostot valmistuivat tiistaina 26. helmikuuta ja saatuani tilaajalta painoluvan, lähetin aineiston seuraavana päivänä Otavan kirjapainoon Keuruulle.

Ja sitten on vielä kolmas suuri projekti. Jyväskylän yliopiston IT-tiedekunta on toteuttanut 2016–2019 kaksi suurta tieteellistä tutkimushanketta, Value From Public Health Data With Cognitive Computing (VFH) ja Watson Health Cloud Finland (WHC), joiden miljoonakustannuksiin on osallistunut valtion rahoituskeskus Business Finland. Tuotan kaikesta aineistosta neliosaisen loppuraportin. Kirjat ovat nimeltään: 1. Tekoäly ja terveydenhuolto Suomessa, 2. Kyberturvallisuus ja sote, 3. Suomen terveysdata ja sen hyödyntäminen ja 4. Interventiot ja tekoäly terveydenhuollossa.

 

     

 

Uusimmat jutut